Feustelovi navštíví na konci července Českou republiku

Feustelovi před prvním plánovaným startem

10. července 2011 — Na pozvání Akademie věd České republiky ve spolupráci s Astronomickým ústavem AV ČR, Americkým centrem Velvyslanectví USA v Praze a Českou kosmickou kanceláří přicestuje na návštěvu České republiky americký astronaut Andrew Feustel se svojí ženou Indirou, která je po matce českého původu. Oba jsou oficiálně vysláni americkou NASA.

Feustelovi přiletí do Prahy v pátek 29. července a jejich první cesta zamíří k autorovi českého Krtka panu Zdeňkovi Milerovi. Andrew Feustel si Krtka vybral za svého osobního maskota na misi STS 134 raketoplánu Endeavour v květnu tohoto roku. Krtek, který už v roce 1965, dávno před startem prvního raketoplánu, „letěl raketou“ v pohádkovém příběhu Zdeňka Milera, se tak skutečně podíval do vesmíru a stal se postavičkou zpřístupňující dětem kosmonautiku a poznání vesmíru.

Kromě Prahy navštíví astronaut Feustel se svojí ženou i další velká města, kde se s ním bude moci na besedách setkat veřejnost. Program se připravuje, podrobnosti budeme zveřejňovat na této stránce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Andrew Feustel, Drew Feustel v ČR. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>