Feustelovi poděkovali za vřelé přijetí v České republice

Mirek Konvalina, Aden, Andrew, Indira, Ari Feustelovi

10. srpna 2011 — Andrew Feustel a jeho rodina poděkovali před svým odletem do Spojených států všem organizátorům v sedmi městech (Praha, Český Krumlov, České Budějovice, Pardubice, Zlín, Valašské Meziříčí a Brno) za vřelá přijetí a desítky darů, které na své cestě po České republice dostali — od obřích perníků z Pardubic po slivovici z Valašského Meziříčí. Andrew Feustel si velice váží nejvyššího ocenění Akademie věd ČR, planetky Feustel, kterou po něm pojmenovali v českobudějovické hvězdárně, a hvězdného doktorátu z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

„Nějaké shrnutí? Auto Astronomického ústavu AV ČR najezdilo s Andrew Feustelem a jeho rodinou po České republice 2 321 km. S Andrew Feustelem se osobně potkalo na 3 000 lidí a statisíce pak prostřednictvím televizí, rádií a novin. Jen pořad České televize Česká stopa ve vesmíru sledovalo 200 000 lidí,“ píše Pavel Suchan z Astronomického ústavu AV ČR, který Andrewa Feustela v České republice doprovázel. Více v jeho reportáži Návštěva Andrewa Feustela den za dnem.

V osvětových aktivitách v České republice chce americký astronaut pokračovat i v budoucnu. Americkému centru v Praze daroval postavičku Krtka, která s ním byla ve vesmíru. Postavička bude používána v České republice při osvětových programech Astromického ústavu AV ČR a České kosmické kanceláře. Trvale bude od září vystavena spolu s memorabiliemi z návštěvy Andrewa Feustela a jeho rodiny v Americkém centru v Praze.

Příspěvek byl publikován v rubrice Drew Feustel v ČR. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>