Podzim s „Do kosmu s Krtkem“

Pozdrav od Andrewa Feustela

Vzpomínáte ještě na srpnovou návštěvu manželů Feustelových v České republice? Astronaut Andrew Feustel nyní zdraví návštěvníky Týdne vědy a techniky, který startuje 1. listopadu 2011. Pozdrav najdete v prokliku.
Program Týdne vědy a techniky najdete na www.tydenvedy.cz.

Do kosmu s Krtkem v Ostravě, Plzni a Jihlavě

OSTRAVA
Milan Halousek z České kosmické kanceláře a Pavel Suchan z Astronomického ústavu AV ČR budou s programem „Do kosmu s Krtkem“ 10. listopadu v 11 a ve 14 hodin na Hvězdárně a planetáriu Johanna Palisy

V roce 2011 skončila třicetiletá éra amerických raketoplánů – nesmazatelné období kosmonautiky. Co to kosmonautika je, jak to v raketoplánu a na kosmické stanici vypadá. Přehled této éry, základní informace i zajímavosti z letů raketoplánů – jejich úspěchy a to,
kteří zvířecí kamarádi českého Krtka již do vesmíru letěli, ukáže český Krtek, který letěl na palubě raketoplánu Endeavour.

Více informací o přednáškách v Hvězdárně a Planetáriu Johanna Palisy v prokliku.

A také 10. listopadu v 16 hodin, Kulturně-literární centrum Academia   Ostrava:
Setkání s krtkem, který se vrátil z oběžné dráhy Země. Představit jej přijedou Pavel Suchan z Astronomického ústavu AV ČR a Milan Halousek z České kosmické kanceláře. Více informací v prokliku.

PLZEŇ
9. listopadu v 10 hodin v Měšťanské besedě, Kopeckého sady 13, Plzeň, malý sál

Vystoupí Milan Halousek z České kosmické kanceláře. Hovořit bude o třicetileté éře amerických raketoplánů, o kosmonautice a ukáže se i český Krtek z raketoplánu Endeavour.
Více informací v proklikuPozor! Vstup na tuto přednášku je možný pouze po rezervaci elektronické vstupenky.

JIHLAVA
7. listopadu 2011 v 10 hodin v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě,
Masarykovo nám. 24, Jihlava, Mázhaus budovy, vystoupí Milan Halousek z České kosmické kanceláře. Hovořit bude o třicetileté éře amerických raketoplánů, o kosmonautice a opět se ukáže český Krtek z raketoplánu Endeavour.
Více informací v prokliku. Pozor! Vstup na tuto přednášku je možný pouze po rezervaci elektronické vstupenky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>