Veřejná beseda s americkým astronautem Andrew Feustelem na Akademii věd ČR

Andrew Feustel před startem raketoplánu Endeavour na Floridě

Akademie věd ČR vás zve na setkání s americkým astronautem Andrewem Feustelem, které se uskuteční 1.8. 2011 od 18 hodin v budově Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1.

Beseda se uskuteční v místnosti 206, do místnosti 205 pak bude přenášen audiovizuální přenos. Na tuto besedu je možné zajistit rezervaci míst (kontakt: Karina Nováková, knovakova@ssc.cas.cz)

Andrew Feustel během své návštěvy ČR od 29. července do 10. srpna 2011 zavítá celkem do sedmi měst. Více informací o programu návštěvy naleznete zde.

Americký astronaut Andrew Feustel, který se v květnu 2011 zúčastnil mise STS-134 raketoplánu Endeavour k Mezinárodní kosmické stanici, letěl do vesmíru už v roce 2009 jako účastník letu raketoplánu Atlantis STS-125 k poslední servisní misi u Hubbleova kosmického dalekohledu. V obou případech na palubu s sebou vzal vybrané symboly z České republiky, v roce 2009 Nerudovy Písně kosmické a českou vlajku a v roce 2011 plyšovou postavičku Krtečka Zdeňka Milera.
Nyní navštíví Českou republiku, aby Krtečka slavnostně vrátil. V jeho programu je soukromé setkání se Zdeňkem Milerem a především veřejné besedy a autogramiády. Přicestují s ním také jeho synové a manželka Indira Feustelová, jejíž maminka je Češka a otec Ind.

Více o projektu popularizace kosmonautiky pod názvem Do kosmu s Krtkem.

Andrew Feustel přijede do České republiky na pozvání Akademie věd ČR ve spolupráci s Astronomickým ústavem AV ČR, Americkým centrem Velvyslanectví USA v Praze a Českou kosmickou kanceláří.

Příspěvek byl publikován v rubrice Drew Feustel v ČR. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>